Alle gekheid op een stokje in Beijing!
Na Mongolie hadden we nog 30 uur trein te gaan naar China. Op zich waren we(ok alleen ik dan) echt heel blij dat we uit de kou weg waren.Aan de Mongools-Chineze grens was het weer lang wachten, weer een lange paspoort en coupecontrole en daarna werden de wielen onder de trein nog verwisseld, omdat de sporen in China anders zijn. Op zich wel grappig die wielenwisseling. De wagons worden per stuk gelift, terwijl iedereen gewoon in de trein zit en je voelt er nauwelijks wat van, heel apart. We moesten alleen heel erg nodig naar het toilet, maar je mocht EN de trein niet uit EN je kon het toilet niet op, want die waren voor 6 uur (!) lang dichtgedraaid door de conducteurs. Ja, wij snappen ook wel dat zo´n monteur die die wielen verwisseld geen drol op de kop wil hebben, maar daar hadden ze best wat anders op mogen verzinnen (chemisch toiletje of zo, hoe moeilijk kan het zijn?). Dus toen we eindelijk weer gingen rijden stond de hele gang vol voor het toilet. Het laatste nachtje hebben we nog lekker gepit en toen werden we 's morgens dus wakker in het ochtendgloren van China! Prachtig mooi uitzicht, je bleef gewoon uit het raam kijken. Veel bergen en rivieren echt super! En toen kwamen we dus vanuit 'de rust' in de trein aan op het drukke centraalstation van Beijing.Even wennen, wat een gekkenhuis!En dan ook nog dat Chinese gejengel keihard op van die luidsprekers op het perron!Gelukkig zaten we trouwens nu wel met een fijne (lees: frisruikende) cabinemate in de coupe en nog heel aardig ook: Calvin (ja en hij is zeer Klein...

mijn zusje vraagt of ze langs kan komen om te shoppen want een vest en schoenen voor 12,50 euro vond ze toch wel een prikkie!!
Hoi,ik heb weer genoten.Volgens google is het Xi'an ook nog donders koud,-4,dus je nieuwe muts komt goed van pas Sylvia.Ik geloof inderdaad dat ik helemaal los zou gaan daar,al die prachtige spullen en dan zo goedkoop,kan ik toch maar beter thuis blijven in olaats van jullie achter na reizen want waar laat ik al die spullen,ons huus is vol.Tot volgende keer,
dikke kus en knuffel Jolanda.
Leuk weer wat te lezen, mooie foto's ook! Weten jullie al waar jullie na Xi'an heen gaan?
Weer heel leuk om te lezen allemaal en prachtige foto's. Roma en ik hebben vrijdag tapa's gegeten, was weer ouderwets gezellig. Liefs uit Zevenaar.
Hoop dat jullie het nog steeds naar de zin hebben, zaterdagavond heb ik voor het eerst 7 uur achter elkaar niet aan jullie meer gedacht op het gruwelijk gave rockbleusfestival in hoogeveen. Tjonge wat een topavond. En Eric was fenomenaal.
En Jolanda krijgt geen geld om jullie na te vliegen voor kleding en schoenenaankopen.
Nog een jaar recessie en het is hier net zo goedkoop.
Blijf genieten
igsdbj, en een dikke pakkerd.